Konkurs Walentynkowy 2022 najsłodszy smakołyk
Podziel się przepisem lub opisem słodkosci kojarzących Ci się z Walentynkami.
Prześlij inspirujący i ciekawy przepis bądź opis deseru, który zapadł Ci w pamięci.
Walentynki tuż tuż, to piękny dzień w roku i niezapomniany dzień dla zakochanych. Każdy z nas pragnie zaskoczyć swoją drugą połówkę i pokazać jej jak wielkim uczuciem ją darzy. Znane powiedzenie przez żołądek do serca właśnie w święto zakochanych jest idealnym pretekstem do przygotowania słodkości w postaci na przykład przepysznego deseru. Zachęcamy do podzielenia się doświadczeniami w postaci opisu wizualnego albo, krótkiego przepisu najsłodszych słodkości dla Waszych partnerów i partnerek. Gwarantowany abonament na 7 dni oraz wygraj abonamenty: 3 miesiące i 1 miesiąc.
Gratulujemy zwycięzcom konkursu:
1. miejsce - abonament 3 Miesiące Premium + w MyDwoje: K1C11576
2. miejsce - abonament 3 Miesiące Premium w MyDwoje: M11214C4
Jak wziąć udział w konkursie:
- Wyślij na adres [email protected] opis wizualny albo krótki przepis na najsłodszą słodycz. Koniecznie załącz oświadczenie: "Oświadczam, że jestem autorem grafik/zdjęć/tekstu i zgadzam się na jego nieodpłatne wykorzystanie przez Serwis MyDwoje".
- Gratis: 7 dni w MyDwoje gratis dla każdego uczestnika, którego pełne zgłoszenie zostanie zaakceptowane*
- Nagroda dla zwycięzców: po zakończeniu konkursu 1. miejsce - Abonament 3 Miesiące Premium +, 2. miejsce - Abonament 3 Miesiące Premium 3. miejsce - Abonament Miesiąc Premium
- Zgłoszenie do konkursu wyślij na adres: [email protected]
- Kto może wziąć udział: w konkursie udział mogą wziąć zarejestrowani użytkownicy MyDwoje.pl
- Termin nadsyłania zgłoszeń: do 31.03.2022
* 1 Użytkownik może otrzymać abonament 7 dni gratis 1 raz w każdym konkursie
****
K1C11576
"Mus Pocałunek Królowej Saby"
Składniki:
200 g gorzkiej czekolady,
250 ml śmietanki kremówki, kropla aromatu waniliowego,
50 g cukru pudru,
20 sztuk wiśni ( mogą być z kompotu ) kilka gotowych bez
Sposób wykonania: Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Ubić śmietankę z cukrem, pod koniec ubijania dodać przestudzoną czekoladę i dobrze wymieszać. Układać krem w wysokim pucharku, warstwami na przemian z pokruszonymi bezami i wydrążonymi wiśniami. Zamiast wiśni można użyć malin.
Polecam spróbować. Niebo w gębie. Naprawdę warto !!!
****
M11214C4
"Przesyłam przepis na super ciasto marcepanowe:
"Przesyłam przepis na super ciasto marcepanowe :
Ciasto ciemne: 25 dag mąki, 15 dag cukru, 15 dag masła, 4 żółtka, 2 łyżki proszku do pieczenia,
Ciasto białe: półtorej szklanki kaszy manny, 25 dag masła, 25 dag cukru, pół łyżeczki proszku do piecznie, 2 łyżeczki olejku migdałowego, szklanka mleka.
Połączyć i szybko rozgnieść składniki ciemnego ciasta. Wyłożyć je na blachę średniej wielkości. Następnie zagnieść jasne ciasto i wyłożyć je na ciemne. Piec 45 minut w temperaturze 1800 stopni. Zagotować mleko i gorącym polać upieczone ciepłe ciasto. Ostudzić ciasto i można polewać polewą czekoladową. 100g ~ 425 Kcal Smacznego !!